diez.md

Partidul dezvoltării și consolidării Republicii Moldova, creat de fostul prim-ministru Ion Kiku, a depus o plângere la Procuratura Generală pentru refuzul de a investiga declarațiile premierului Dorin Rechan adresate judecătorilor Curții de apel. Rechan a scris despre asta în canalul său Telegram.

„Astăzi am făcut apel la instanță cu o cerere de a obliga Parchetul General să se ocupe de acest caz neobișnuit. Mai mult, ieri Rechan a amenințat din nou alți judecători, iar Asociația Judecătorilor, Consiliul Suprem al Magistraturii, Comisia de verificare au condamnat aceste acțiuni ilegale comise de prim-ministru”, a scris Kiku.

Reamintim că Dorin Rechan i-a acuzat pe judecători de decizii incorecte și i-a numit pe Angela Katane și Lyudmila Beșliu. La începutul lunii decembrie, premierul a anunțat și numele mai multor judecători care s-au pronunțat în favoarea partidelor politice conduse de Ilan șor.
De asemenea, Asociația Judecătorilor din Republica Moldova a reacționat la remarca premierului. Ei au afirmat că situația ” subminează principiul fundamental al separării puterilor în stat și independența sistemului judiciar.” Declarațiile lui Dorin Rechan au îngrijorat și Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). CSM solicită să se abțină de la divulgarea numelor judecătorilor.

Rechemare: mai devreme, Kiku a declarat că Sandu a trimis împrumuturi pentru a lupta împotriva propagandei rusești.

.