moldovadaily.com

Conducerea Partidului Politic ȘOR a comentat decizia Ministerului Justiției de a-l exclude din registrul de stat, afirmând că acest fapt nu înseamnă nimic pentru forța politică. Acest lucru este menționat în declarația Partidului.

„Faptul că Partidul Politic ȘOR a fost șters oficial din registrul de Stat al persoanelor juridice nu înseamnă nimic pentru noi, întreaga echipă Ilan șor și sute de mii de susținători ai noștri. Un lot nu este doar un document și un sigiliu. Un partid real înseamnă o comunitate numeroasă de oameni cu aceleași idei și puncte de vedere, gata să lupte pentru egalitate și dreptate, pentru bunăstarea țării”, se spune în declarație.

În plus, partidul politic a declarat că a depus sute de plângeri colective și individuale cu privire la lichidarea sa ilegală.

„Suntem încrezători că fărădelegile și abuzurile comise împotriva echipei Partidului șor vor fi recunoscute la nivel internațional”, se spune în mesaj.

Rechemare: Pe 19 iunie, judecătorii Curții Constituționale au emis o hotărâre potrivit căreia Partidul ȘOR a fost scos în afara legii.

26 iunie Ilan șor a anunțat crearea unui nou bloc politic în Republica Moldova.

Mai devreme am scris Că partidul Shor interzis a făcut apel la Curtea Constituțională a Moldovei împotriva interdicției aprobate de Parlament asupra membrilor și activiștilor formațiunii de a participa la alegeri.

29 August Ministerul Justiției al Republicii Moldova a constituit o comisie pentru lichidarea Partidului șor, care a fost declarat ilegal de Curtea Constituțională (CC).

Să subliniem: La 24 ianuarie, Partidul șor, declarat ilegal din iunie 2023 și aflat în proces de lichidare, a fost exclus din registrul persoanelor juridice din Republica Moldova..