moldova1.md

Comisia pentru Situații de Urgență din Republica Moldova a decis suspendarea participării la alegeri un reprezentanților Partidului șansa de îngrijire candidează la funcția de primar sau consilier. Decizia corespondenta a fost anuntata pentru prima data Dorin Rechan pe pagina sa de Facebook.

„Republica Moldova se află sub un atac hibrid F. R. L. precedent din partea Federației Ruse a grupurilor penale. Scopul este distrugerea statului Republica Moldova a procesului electoral. Guvernul este obligat să intervină și să oprească aceste încercări de a semăna haos, panică și banditism”, a scris el.

Potrivit lui, autoritățile vor anula înregistrarea tuturor candidaților din Partidul șansei din cauza promovării intereselor Rusiei prin intermediul grupului șor.

„Federația rusă, prin grupul infracțional șora, a creat un sistem complex de mituire un alegătorilor și o fraudare rezultatelor alegerilor, acoperind 95% din localitățile din Republica Moldova. „Acest scop a fost alocat” o sumă ” F „un precedent – circa 1 miliard de lei”, a spus el.

Rechan a clarificat: nu vorbim despre cazuri izolate, ci despre o schemă la nivel național.

„Comisia pentru Situații de urgență a decis astăzi anularea înregistrării candidaților Partidului Politic „șansa” la alegerile locale din 5 noiembrie 2023. Nu este un partid politic care a fost eliminat din alegeri, ci un grup criminal. Pentru a fi clar: protejam Moldova de o re a dreptului penal pentru a fi bine organizata. Nu Politica, campaniile electorale sau ideologiile sunt joc. Democrația, suveranitatea și statalitatea Republicii Moldova, așezările noastre, pacea în țară și viitorul ei sunt în joc”, un scris Rechan.

Rechemare: anterior Partidul sansa unui anunt „presiuni colosale” din partea autoritatilor.

Dupomentrum acea CEC a eliminat din alegeri reprezentanții partidelor.

Astcurzi, 3 octombrie, șeful Serviciului de informații și Securitate al Republicii Moldova, Alexandru Mustace, o sesizat Comisia Electorală Centrală că Partidul șansa este suspectat că finanțează ilegal și primește sprijin din partea Partidului șor interzis în țară.