Partidul Comuniștilor din Republica Moldova a cerut boicotarea referendumului privind aderarea la UE, pe care președintele Maia Sandu și-a propus să îl organizeze în ziua viitoarelor alegeri prezidențiale din toamnă. Acest lucru este menționat în declarația care urmează rezultatelor Plenului IX al Comitetului Central al Partidului.

„Facem apel la cetățeni, activiști publici și partide politice să se unească în jurul ideii de a boicota referendumul fals, nelegitim și fără sens din punct de vedere juridic al Mayei Sandu”, se arată în mesaj.

Într-o declarație, Comitetul Central a subliniat că sensul acestei „escrocherii” este „obținerea unei prezențe ridicate la vot cu orice preț datorită atractivității ideii de integrare europeană pentru mulți și realegerii lui Sandu, care și-a pierdut încrederea majorității cetățenilor pentru un al doilea mandat.

Este demn de remarcat Ce s-a întâmplat mai devreme PLDM i-a cerut lui Sandu să renunțe la referendum.

Rechemare Președintele Parlamentului, Igor Grosșu, a declarat că în aceeași zi vor avea loc alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană.

.