tv8.md

În 2024, controalele administrative vor fi înăsprite în unele școli din Moldova. Acest lucru a fost declarat de către Ministrul Educației Dan Perchun, rapoarte moldova1.md.

Potrivit acestuia, acest lucru se aplică în principal în acele domenii în care există o discrepanță între notele elevilor la examenele de liceu și la examenele de licență.

„Ceea ce vom face în 2024 va înăspri cu siguranță controalele administrative pentru anumite domenii. Asta înseamnă că vom avea mai mulți oameni care probabil vor merge la Chișinău și Bălți pentru a vizita aceste instituții în ziua examenului, pentru că sunt zone în care discrepanțele dintre rezultatele claselor 9 și 12 sunt foarte vizibile, iar acest lucru indică fraudă sistemică”, a spus Dan mănușa.

În același timp, ministrul a menționat că o parte din activitatea elevilor din școlile raionale va fi verificată nu de comisiile locale, ci la nivel centralizat.

„În ceea ce privește camerele, problema introducerii lor în 2025 este în prezent discutată, dar în combinație cu o serie de măsuri de sprijin pentru studenți începând cu septembrie 2024. Sprijiniți măsuri precum lecții gratuite care vor fi oferite elevilor de clasa a IX-a, astfel încât să îi putem pregăti mai bine pentru examene”, a adăugat Dan Perchun.

Potrivit ministrului, aproximativ 100 de milioane de lei au fost alocați în cadrul proiectului Băncii Mondiale pentru a oferi lecții gratuite pentru școlari.

Rechemare Anterior, Dan Perchun s-a pronunțat împotriva salvării satelor din republică pe cale de dispariție..