esp.md

Candidatul „Partidului Nostru”, Alexandru Petkov, a câștigat alegerile pentru funcția de primar al orașului Bălți, obținând 59,6% din voturi. Acest lucru a fost anunțat de CEC în urma rezultatelor procesării a 100% din buletinele de vot.

Potrivit CEC, adversarul lui Petkov, Maxim Moroshan, reprezentant al Partidului Socialiștilor, are 40,3%.

Să explicăm: în primul tur, Arina Korshikova a primit 21,52% din voturi și a ocupat locul doi la alegeri, ceea ce i-a permis să ajungă în turul doi. Adversarul ei a fost Alexander Petkov din Partidul Nostru, care a obținut 22,69% din voturi,

Rechemare: Arina Korshikova a fost eliminată din alegerile pentru funcția de primar al orașului Bălți, în turul al doilea, la 7 noiembrie, prin Decizia Consiliului Electoral de circumscripție Bălți, care a declarat o serie de încălcări ale legislației electorale.

După aceea Comisia Electorală Centrală a respins contestația depusă de candidatul independent la funcția de primar al municipiului Bălți, Arina Korșikova.

Stresat: Pe 16 noiembrie a avut loc un miting de susținere a candidatului în apropierea clădirii camerei de Apel Bălți, unde va fi luată decizia finală privind reintegrarea în cursa electorală pentru funcția de primar al capitalei de Nord, Arina Korshikova..