point.md

Partidul Liberal Democrat din Moldova a îndemnat conducerea politică să renunțe la ideea organizării unui referendum privind aderarea la Uniunea Europeană în ziua alegerilor prezidențiale. Acest lucru este menționat în declarația forței politice.

PLDM este încrezător că, pe lângă încercarea de a manipula opinia publică în favoarea Maya Sandu, un astfel de pas reprezintă și un eveniment periculos care implică riscuri grave pentru țară.

„Acest referendum va afecta grav integritatea alegerilor prezidențiale, în calitate de parteneri de dezvoltare, dar în primul rând cetățeni, îl percep de la bun început ca pe un truc politic, ca pe prăbușirea democrației. Există, de asemenea, un risc serios de eșec al referendumului, având în vedere faptul că oamenii îl vor asocia cu PAS, care a redus Moldova la sărăcie și a distrus în ultimii ani aproape tot ce ar putea fi distrus în acest stat”, se arată într-un comunicat al formațiunii politice.

Potrivit PLDM, procesul de integrare europeană a Republicii Moldova trebuie să rămână o dorință națională și să nu fie preluat de un partid politic asociat cu incompetență și ineficiență, sărăcie și scheme care dăunează oamenilor.

În acest sens, PLDM acuză PAS că încearcă să monopolizeze politic ideea integrării europene a Republicii Moldova.

„În loc să inventeze exerciții Politice și electorale care să le aducă dividende de partid, guvernul PAS ar trebui să revină la valorile democratice și să abordeze problemele specifice ale cetățenilor, așa cum a promis oamenilor la alegerile parlamentare din 2021. Folosirea unor tactici dubioase și manipulatoare nu va face decât să slăbească credibilitatea parcursului European al Republicii Moldova în fața oamenilor și să conducă țara într-o direcție periculoasă”, a subliniat PLDM.

Rechemare Președintele Parlamentului, Igor Grosșu, a declarat că în aceeași zi vor avea loc alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană..