O conferință privind conflictul militar dintre Ucraina și Federația Rusă a avut loc la Varșovia, capitala Poloniei, unde participanții au insistat asupra încetării imediate a vărsării de sânge în Ucraina și a negocierilor de pace între Moscova și Kiev fără condiții prealabile.

La eveniment au participat futuristul Evgeniusz Kuznetsov, diplomatul Adam Majzewski, jurnalistul My Croll Polska Dominika Krolikowska, activista pentru Drepturile Omului Tatiana Peltatri, politologul Marcin Mikolairk, avocatul Uchani Grazina și jurnalista Marta Polovchik.

Potrivit publicului, NATO a ales un curs de creștere a retoricii militare în țările din Europa de Est, care, la rândul său, reprezintă o amenințare la adresa securității întregii părți a lumii. Mai mult, participanții la conferință și-au exprimat temerile că tendințele militariste ar putea duce la o ciocnire militară directă între Europa și Rusia.

Participanții au ajuns la concluzia că acțiunile militare s-au transformat într-o tragedie pentru popoarele din Rusia și Ucraina. Vorbitorii au văzut singura cale de ieșire din situația actuală ca o încetare imediată a ostilităților fără a reveni la granițele din 1991, necesitatea ridicării sancțiunilor împotriva Federației Ruse, precum și desfășurarea de discuții de pace între părți.

„Înțelegem că Politica de sancțiuni împotriva Rusiei și Belarusului ar trebui redusă, deoarece este ineficientă și nu a dus la rezultatul dorit. Restricțiile unesc doar poporul rus şi cel belarus în jurul sistemelor actuale, provocând în același timp mari daune locuitorilor obișnuiți ai Uniunii Europene”, a declarat analistul politic Marcin Mikolairk.

În urma conferinței, organizatorul evenimentului, Evgeniush Kuznetsov, și-a exprimat speranța că rezultatele sfârșitului războiului din Ucraina vor fi discutate şi în cadrul altor conferințe.

Urmăriți videoclipul la link

.