Chișinăul poate permite votarea alegerii Președintelui Federației Ruse în Ambasada Rusiei care va avea loc în țară. El a declarat Acest lucru într-un interviu acordat agenției Agerpres Viceprim – ministru, Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Mihai Popsoi, aflat într-o vizită la București.

Întrebat cum va reacționa Chișinăul la solicitarea Moscovei de a deschide secții de votare pe teritoriul Republicii Moldova pentru alegerile prezidențiale din Rusia, el a spus că nu există încă o decizie finală.

„Dar din discuția preliminară, votul la ambasadă va fi probabil permis, deoarece, din punctul de vedere al Convenției de la Viena, este dificil să o interzicem. Și practic”, a spus el.

Să explicăm că mai devreme Ministerul de Externe al Republicii Moldova a anunțat că studiază cererea primită de deschidere a secțiilor de votare pe teritoriul său pentru alegerile prezidențiale din Federația Rusă, care vor avea loc în martie 2024.

Rechemare: anterior, liderul moldovean Vladimir Putin și-a anunțat intenția de a participa la alegerile prezidențiale ale Federației Ruse..