gagauznews.com

Republica Moldova este interesată de dezvoltarea relațiilor cu NATO în cadrul Programului Parteneriat comun pentru pace, precum și de consolidarea potențialului de apărare al țării și combaterea amenințărilor la adresa securității. Acest lucru a fost declarat de vicepremierul și ministrul de Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, în cadrul unei întrevederi cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Joane, la Bruxelles.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Externe, partea moldovenească și-a confirmat interesul pentru asistența de specialitate din partea blocului militar și pentru asistența acestuia în modernizarea sectorului de securitate și apărare al Republicii Moldova.

Totodată, Vicepremierul a dat asigurări că, în ciuda tuturor provocărilor, guvernul proeuropean de la Chișinău rămâne angajat în aderarea la UE și consolidarea cooperării cu NATO.

Rechemare: Din 2025, Moldova va trece la un nou Program de Parteneriat Individual cu NATO (individual Tailored Partnership Program — ITPP)..