gagauznews.com

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov și „regimul de la Kremlin” nu au dreptul moral să țină prelegeri despre democrație și libertate. Acest lucru a fost declarat de ministrul de Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, comentând acuzațiile de rusofobie și urmând calea Kievului, exprimate de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

„Ministrul Lavrov și regimul de la Kremlin nu au dreptul moral să țină prelegeri despre democrație și libertate. O țară care întemnițează politicieni din opoziție și îi ucide, își atacă în mod nejustificat vecinii, nu poate oferi lumii decât sânge și durere”, a scris el pe canalul său Telegram.

Popșoi a subliniat că Republica Moldova este un stat democratic pentru care ” libertatea și respectarea drepturilor omului sunt valori fundamentale.”

„Construim un viitor European, astfel încât toți cetățenii noștri, indiferent de limbă și etnie, să trăiască în pace și prosperitate”, a spus Popshoy.

Ministrul a adăugat că peste 70% din produsele și serviciile locale din regiunea transnistreană sunt exportate în statele membre ale Uniunii Europene și există justificări pentru modificarea regulilor economice în raport cu malul stâng.

„Amintim Ministrului Lavrov că în Republica Moldova politicienii sunt aleși în cadrul unor procese electorale libere și transparente, recunoscute la nivel internațional, în care fiecare candidat se bucură de drepturi egale, spațiu suficient pentru desfășurarea unei campanii electorale și posibilitatea interacțiunii directe cu alegătorii”, a spus el.


Să explicăm: mai devreme, Serghei Lavrov a declarat la un forum diplomatic din Antalya, Turcia, că Guvernul de la Chișinău trimite Moldova pe parcurs după Ucraina.

„Regimul care s-a instalat la Chișinău pur și simplu calcă pe urmele regimului de la Kiev”, a spus el.

Rușii ruși au început să fie desființați în Moldova, iar limba rusă a fost discriminată în toate sferele, a spus Lavrov.

Merită explicat Că Mihai Popsoi va conduce portofoliul Ministerului Afacerilor Externe după demisia lui Nicu Popescu..