Guvernul Republicii Moldova a aprobat un proiect de lege privind bugetul de stat pentru anul 2024, cu un deficit de 15,5 miliarde de lei, care urmează să fie acoperit în principal prin împrumuturi. Decizia corespunzătoare a fost luată în cadrul ședinței, care a fost difuzată pe site-ul său de către serviciul de presă al organului legislativ.

Potrivit documentului, partea de venituri va crește cu 1,3% față de 2023, la 66,6 miliarde lei, cheltuielile vor fi reduse cu 2,2%, la 82,2 miliarde lei. Circa 55% Din deficit, adică 8,6 miliarde de lei, este prevăzut să fie acoperit prin credite.

De asemenea, se preconizează că vor fi primite granturi în valoare de 2,3 miliarde de lei.

Proiectul prevede o creștere a cheltuielilor pentru apărare. Acestea vor crește cu 15%, până la 1809 milioane de lei, ceea ce va constitui aproximativ 0,53% din PIB. În plus, este prevăzută o creștere a salariilor și a pensiilor. Guvernul prognozează o creștere economică de 3,5% în 2024, precum și o inflație de 5%.

Rechemare: fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Kiku, a declarat că Sandu a trimis împrumuturi pentru a lupta împotriva propagandei rusești..