Premierul slovac Robert Fico a fost rănit într-o tentativă de asasinat în după-amiaza zilei de 15 mai în orașul Gandlova din Centrul Slovaciei. Acest lucru este raportat de Aktualitate cu referire la secretarul de presă al Ministrului Afacerilor Interne al țării Matej Neumann.

Potrivit Aktuality, rănitul Fico a fost dus cu elicopterul la spital.

După cum sa menționat Dennrank N Împușcăturile au sunat în fața casei de cultură, unde avea loc o ședință de guvern, când premierul a ieșit la oameni.

Potrivit mărturiei jurnalistului publicației, el nu a văzut incidentul, dar a fost în apropiere și a auzit mai multe fotografii. Apoi a văzut paznicii ridicându-l pe Fico de pe pământ, punându-l într-o mașină și luându-l.

După cum a fost raportat ulterior în Dennik N, Un bărbat de 71 de ani din orașul Levice din vestul țării a tras în Fico.

Canal TV TVMARKIZA El dă și numele presupusului shooter-acesta este Yuri ts.. Se presupune că este scriitor, a publicat mai multe colecții de poezie și a scris și lucrarea „mesajul victimei”.

Un mesaj pe contul de Facebook al lui Fico afirmă pe scurt că a fost împușcat de mai multe ori, „și este acum într-o stare care pune viața în pericol.”

„Deocamdată, el este transportat cu elicopterul la Banskaia Bystrica, deoarece drumul spre Bratislava ar dura prea mult, având în vedere necesitatea unei intervenții urgente. Următoarele câteva ore vor decide totul”, spune publicația.

.