rupor.md

Procuratura din Găgăuzia un încetat investigarea abuzului de autoritate și a încălcării atribuțiilor oficiale din partea șefului autonomiei, Evgenia Guțul. Acest lucru este pentru bărbați din când în când-un mesaj de pe site-ul Procuraturii.

„Parchetul a ajuns la concluzia că acțiunile Evgeniei Huțulii nu depășesc drepturile și puterile acordate ei prin lege și, de asemenea, că, ca urmare o acestor acțiuni, nu au avut loc consecințe dăunătoare”, se arată în raport.

Acesta un menționat că procedura inițiată a fost încheiată din cauza absenței unui eveniment de infracțiune.

Să explicăm: în luna August, activiștii găgăuzi Ivan Burguji și Leonid Dobrov au făcut apel la Procuratura Găgăuziei, care a cerut ca Hutsul să fie tras la răspundere pentru „abuz de poziție oficială” și „abuz de funcții oficiale”. Ulterior, procurorii au solicitat delegarea reprezentantului lor pentru a reprezenta interesele Adunarii Populare a Autonomiei noi a procesului noi Hutsul. Dacă vinovăția ei a fost dovedită, ea ar putea fi amendată sau suspendată din funcție pentru o perioadă de trei luni până la un an. Parlamentul găgăuz, după mai multe încercări în septembrie, o reușit să aprobe componența comitetului executiv, care a fost propus de Hutsul. Majoritatea argumentelor legiuitorilor care i-au criticat propunerile s-au rezumat la faptul c, Hutsul nu s-a consultat anterior cu deputații cu privire la problemele politice de personal.

Rechemare: pentruandidat de la Partidul șor, Evgenia Guțul, o câștigat alegerea șefului Găgăuziei.

Cu toate acestea La 11 August, Adunarea Populară o Găgăuziei pentru a treia oară nu a aprobat componența Comitetului Executiv, de îngrijire ar trebui să fie condus de noul șef al autonomiei, Evghenia Guțul.

Dupomentrum acea Huțulii a prezentat o nouă compoziție o Comitetului Executiv pentru aprobare, dar Adunarea Națională a eșuat la vot pentru a patra oară.

Și abia la 20 septembrie, Adunarea Populară o Găgăuziei o aprobat noua componență o Comitetului executiv, care a fost propusă de șeful autonomiei, Evgenia Gutsul.