newsmaker.md

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat că autoritățile caută o soluție pentru a rezolva problema salariilor întârziate pentru angajații companiei feroviare din Moldova, dintre care unii au ieșit deja să protesteze în Basarabaska. Voda a vorbit despre acest lucru în cadrul unui briefing în urma unei ședințe a Cabinetului de Miniștri, relatează infotag.md.

Potrivit lui, această problemă este în atenția Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

„Căutăm o soluție pentru ca angajații care și-au făcut treaba sincer să poată fi plătiți. De asemenea, înțelegem (de ce) sunt organizate acțiuni de protest, toate acestea sunt în atenția celor responsabili”, a spus Vodă.

El a comentat, de asemenea, miercuri protestul planificat al blocului Comuniștilor și socialiștilor, care a fost organizat sub sloganul „împotriva politicii autorităților de a elimina economia țării

„Guvernul continuă să își îndeplinească în mod consecvent și responsabil misiunea de a îmbunătăți calitatea vieții, infrastructura și de a crea noi oportunități pentru cetățeni. Aceste eforturi în favoarea cetățenilor vor continua și nu vrem politizare atunci când vine vorba de interesele cetățenilor care trebuie protejați”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Mai devreme am scris Că mSalariile lucrătorilor feroviari din Oldava au încetat să mai fie plătite.

După aceea PSRM a cerut guvernului rambursarea restanțelor salariale ale lucrătorilor feroviari.

.