mold.su

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a cerut demisia reprezentanților guvernului – Andrei Spina și Alexandru Opri, care au permis oamenilor să moară în timpul viscolului care a lovit țara. Acest lucru este afirmat într-un mesaj publicat pe canalul Telegram al Partidului.

„Guvernul nu a reușit să asigure pregătirea corespunzătoare pentru ninsoare. Au existat victime umane: două persoane au fost ucise, zeci au fost rănite, degerături și alte forme de mutilare. În lumina celor de mai sus, PSRM cere demisia imediată a ministrului infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spynu, precum și a șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne, Alexander Opri”, se arată în mesaj.

În declarația lor, socialiștii au subliniat că, în ciuda avertismentelor meteorologilor cu privire la o furtună de zăpadă iminentă, autoritățile nu au luat nicio măsură pregătitoare.

„O indignare separată este cauzată de faptul că nu a existat o singură reacție din partea conducerii Republicii Moldova, precum și a Comisiei pentru Situații de urgență. Aparent, Comitetul de urgență este convocat doar în cazul achizițiilor de gaze naturale la cele mai mari prețuri de pe piață, eliminarea concurenților electorali individuali din cursa electorală și închiderea a 12 canale de televiziune și câteva zeci de portaluri de știri”, subliniază documentul.

Să explicăm: pe 27 noiembrie, în timpul operațiunilor de salvare, au fost găsite cadavrele a patru persoane care au murit în blocaje de zăpadă. Doi dintre ei ar fi fost otrăviți de monoxid de carbon într-o mașină blocată de zăpadă, alți doi bărbați înghețați au fost găsiți pe marginea drumului în timpul curățării zăpezii.

Rechemare: în Vremea rea a dezactivat peste 100 de localități din Moldova.

Dupăedstvii sa dovedit că Moldova a blocat mai multe puncte de control la frontiera cu Ucraina.

.