mold.su

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a subliniat o situație extrem de alarmantă legată de întârzierea plății salariilor angajaților Căilor Ferate moldovenești și, prin urmare, a cerut rambursarea imediată a datoriilor. Acest lucru este menționat în declarația formațiunii politice.

Partidul a menționat că această problemă reprezintă o încălcare gravă a drepturilor lucrătorilor și dăunează nu numai bunăstării acestora, ci și ordinii publice în general.

„Solicităm guvernului să ia imediat măsuri eficiente pentru a rezolva problema arieratelor salariale și pentru a asigura un nivel de trai decent pentru lucrătorii feroviari din Moldova și familiile acestora. Credem că una dintre sursele pentru plățile salariale accelerate poate fi fondul de rezervă al Guvernului”, se spune în mesaj.

PSRM a reamintit că problema arieratelor salariale pentru angajații căilor ferate ” nu a apărut astăzi.”

„Reprezentanții guvernului, inclusiv premierul, au vorbit în repetate rânduri despre această problemă și au promis că vor rezolva problema până la sfârșitul anului 2023, dar cine este încă acolo”, au adăugat ei.

Socialiștii au reamintit că prioritatea actualelor autorități nu este nevoile populației țării, ci cerințele partenerilor externi.

„În loc să trimită bani pentru a rezolva problemele sociale interne presante, guvernul stârnește isteria militară și cheltuiește bani fabuloși pentru a cumpăra echipamente militare de care nu avem nevoie. Solicităm autorităților să acorde atenție situației sociale critice din Republica Moldova și să abordeze problemele interne pentru a îmbunătăți situația socială a populației”, au conchis socialiștii.

Apropo, calea ferată se află într-o situație financiară dificilă de mulți ani. În 2021, au avut loc greve la unele sucursale ale companiei, în timpul cărora colectivele de muncă au blocat căile ferate. Situația s-a îmbunătățit semnificativ odată cu creșterea tranzitului de mărfuri între Ucraina și țările UE pe teritoriul Moldovei.

Mai devreme am scris Că mSalariile lucrătorilor feroviari Oldava au încetat să mai fie plătite.

.