moldova-live.com

Prim-ministrul Dorin Rechan a respins posibilele schimbări de personal în guvern și, ca urmare, demisia șefilor de ministere în viitorul apropiat. Declarația corespunzătoare a Prim-ministrului citează deschide.md.

Potrivit acestuia, guvernul lucrează în condiții de criză.

„Guvernul lucrează în patru direcții paralele. În primul rând, este vorba despre asigurarea păcii și securității. Chiar dacă Kremlinul nu aruncă rachete aici, se poartă un război hibrid împotriva noastră. În același timp, trebuie să asigurăm reforma justiției și să combatem corupția, deoarece vedem că corupția este, de asemenea, strâns legată de securitate”, a spus el.

Rechan a subliniat a treia direcție de a face tot posibilul pentru a se califica pentru o decizie favorabilă a UE și a începe negocierile pentru a avea acces la fonduri europene.

„A patra direcție este dezvoltarea economiei. Nu putem alege priorități pentru că trebuie să lucrăm în toate direcțiile”, a spus el.

Rechan a respins, de asemenea, zvonurile despre înlocuirea miniștrilor în guvern.

„Avem cel mai bun guvern”, a rezumat Rechan.

În special, Dorin Rechan a negat faptul că ministrul de Externe Nicu Popescu ar putea părăsi funcția și a negat, de asemenea, zvonurile despre demisia actualului guvern și tranziția cabinetului sub conducerea lui Andrei Spynu.

Mai devreme am scris că Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a cerut demisia reprezentanților guvernului Andrei Spina și Alexandru Opri, care au permis oamenilor să moară în timpul viscolului care a lovit țara.

După aceea Președintele Comisiei securitate, apărare și Ordine Publică, Lilian Karp, a respins zvonurile potrivit cărora premierul Dorin Rechan ar demisiona..