moldova1.md

Premierul moldovean Dorin Rechan a anunțat suspendarea licenței-o încă șase posturi TV din cauza „amenințării la adresa securității informaționale” pentru țară. Rechan a primit un mesaj pentru acest lucru pe pagina sa de Facebook.

„Astăzi, Comisia pentru Situații de urgență, la recomandarea Serviciului de informații și securitate, a decis suspendarea licențelor de un șase posturi de televiziune grijă promovează interese străine”, a spus Rechan.

Vorbim despre „Horizont-TV”, ICTV,” Prime-TV”,” Public-TV”,”Canal-2″,”Canal-3″.

Rechemare: interdicția a fost inițiată de șeful Serviciului de informații și securitate, Alexandru Mustyats. Potrivit acestuia, aceste canale tv încalcă legile privind Radiodifuziunea, reprezintă o amenințare la adresa securității informaționale un țării și reprezintă o sursă suplimentară de instabilitate în vecinătatea Ucrainei, NATO și UE.

Să explicăm: în decembrie 2022, în timpul stării de urgență din Moldova, licențele posturilor de TELEVIZIUNE „Primul în Moldova”, „RTR-Moldova”, „Akchent-TV”, „NTV Moldova”, „TV-6” și „Orhei-TV” au fost suspendate.