Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că, în cazul unui referendum privind aderarea Republicii la Uniunea Europeană, acesta nu va putea avea loc în regiunea transnistreană. Ea a spus acest lucru într-un interviu, relatează noi.md.

Potrivit acesteia, din cauza imposibilității deschiderii secțiilor de votare în Transnistria, cetățenii cu drept de vot ar trebui încurajați să vină la secțiile de votare deschise pe malul drept al Nistrului.

„Secțiile de votare nu pot fi deschise pe teritoriul regiunii transnistrene, deoarece acestea nu sunt controlate de organele constituționale. Dar cetățenii Republicii Moldova din stânga Nistrului pot veni să voteze la secțiile de votare din dreapta Nistrului”, a spus Sandu.

Potrivit ei, „voința cetățenilor este de mare importanță, iar în toamnă cetățenii vor trebui să decidă dacă vor să mergem mai departe, să lucrăm la proiectul de integrare europeană a Republicii Moldova sau vor să se întoarcă în trecut.”

Să explicăm că Sandu solicită Parlamentului să organizeze un referendum, astfel încât cetățenii să își poată exprima opinia cu privire la aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Rechemare, că liderii UE au decis să înceapă negocierile cu Moldova și Ucraina privind aderarea la Uniunea Europeană.

La rândul său, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a salutat decizia de a începe negocierile cu țara noastră privind aderarea la Uniunea Europeană.

 .