censor.net

Moldova este cel mai afectat vecin al Ucrainei, așa că România depune eforturi mari pentru a sprijini țara. Acest lucru a fost declarat de ministrul român de Externe, Luminica Odobescu, la o conferință de presă comună cu omologul său lituanian, Gabrielius Landsbergis.

Potrivit ei, statele membre NATO și UE nu își pot permite să fie slabe și trebuie să continue să ofere Ucrainei sprijinul necesar.

„Acum nu ne putem permite să fim slabi și trebuie să continuăm să sprijinim Ucraina. Este vital pentru ei, dar este și o problemă de siguranță pentru noi. Am văzut-o direct sau indirect când drone rusești au căzut pe teritoriul României, dar nu este doar asta”, a spus ministrul român de Externe.

Luminica Okobescu a subliniat că România ar trebui să continue să sprijine Ucraina atât pe plan bilateral, cât și la nivelul Uniunii Europene.

„Ne-am exprimat speranța că la Consiliul European de la începutul lunii februarie va fi găsită o decizie de adoptare a unui mecanism de sprijinire a Ucrainei”, a declarat ea.

Rechemare Ce Moldova a redus prețul de tranzit al produselor agricole din Ucraina cu aproape o treime.

.