parniplus.com

Rusia nu va lăsa fără răspuns decizia Republicii Moldova de a adera la sancțiunile anti-ruse ale Uniunii Europene. Acest lucru este menționat în comentariile publicate ale reprezentantului oficial al Ministerului rus de Externe Maria Zakharova.

„Decizia părții moldovenești nu va rămâne fără răspuns. Măsurile luate vor fi raportate suplimentar”, a spus diplomatul.

În același timp, Zaharova a subliniat că Moscova consideră aderarea la sancțiuni ca un alt pas ostil al conducerii moldovenești, „pe deplin integrat în campania anti-rusă a Occidentului colectiv.”

„Scopul său este distrugerea completă a relațiilor ruso-moldovenești, care, din vina Chișinăului oficial, se află deja într-o stare foarte deplorabilă”, notează comentariul.

Potrivit lui Zaharova, cursul autorităților de la Chișinău contravine intereselor poporului moldovenesc.

„Un astfel de curs distructiv al conducerii moldovenești nu îndeplinește cu greu interesele locuitorilor țării, care sunt în mod covârșitor prietenoși cu Rusia și sunt interesați să păstreze și să dezvolte cooperarea bilaterală multifacetică”, a spus diplomatul.

Rechemare: anterior a devenit cunoscut faptul că Chișinăul sa alăturat cel mai mare pachet de sancțiuni ale Uniunii Europene împotriva Federației Ruse, care a fost introdus din cauza „subminarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei.”