mold.su

Scopul autorităților de la Chișinău este realizarea respectului față de Republica Moldova din partea Rusiei. Acest lucru a fost declarat de prim-ministrul Dorin Rechan într-un interviu pentru Euronews Rom.
Potrivit acestuia, acest lucru nu se întâmplă în acest moment. Singurul lucru care trebuie observat este o încercare de a destabiliza situația, a spus el.

„În prezent, Republica Moldova este supusă unor atacuri hibride din partea Rusiei. Se folosesc informații False și narațiuni false. Ei folosesc această tactică nu numai în țara noastră, ci și în România și în alte țări din UE”, a spus Rechan.

Oficialul a menționat că acest fapt, precum și războiul din Ucraina, au devenit un motiv pentru reducerea legăturilor cu Federația Rusă. Totodată, Rechan a menționat că autoritățile încearcă, pe cât posibil, „să răspundă nevoilor cetățenilor moldoveni aflați în prezent în Rusia.”

„Cel mai important, ne dorim ca Federația rusă sau oricine altcineva să respecte Republica Moldova, să respecte cetățenii Republicii Moldova. Acesta este scopul nostru”, a spus Premierul.

Rechemare Anterior, reprezentanta oficială a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că recunoașterea de către șeful Ministerului Apărării al Republicii Moldova, Anatoly Nosaty, a prezenței mercenarilor moldoveni în cadrul Legiunii internaționale de Apărare Teritorială a Ucrainei demonstrează ipocrizia Chișinăului..