Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a făcut apel la Centrul Național Anticorupție pentru clarificări cu privire la posibilitatea de a primi un premiu în bani în valoare de 30.000 de lei care i-a fost acordat în orașul Timișoara. Acest lucru a fost anunțat de secretarul de presă al președintelui Irina Gotishan-Sotnik, relatează ziarul „Realitate».

„Pentru a clarifica orice suspiciune, Institutul președintelui a trimis o solicitare Centrului Național Anticorupție cu solicitarea de a ne da un răspuns cu privire la modul în care legislația reglementează astfel de situații. Precizăm că președintele Maya Sandu nu a primit un premiu în bani. Când va deveni clar dacă legea permite primirea acesteia, Institutul prezidențial va acționa în mod transparent și va informa publicul despre modul în care vor fi utilizate aceste resurse”, a spus Gotishan-Sotnik.

Să explicăm că anterior, fostul director adjunct al Băncii Naționale a Moldovei, Cristina Ciubotaru, a spus că premiul de 30.000 de lei acordat nisipului în orașul românesc Timișoara” pentru valori europene ” poate fi considerat un act de corupție. Ea a reamintit că, conform legii din 2017, funcționarii publici nu au dreptul să primească cadouri monetare.

Rechemare Sandu a efectuat săptămâna trecută o vizită de lucru în România, la invitația primarului Timișoarei, Dominic Fritz. Ea a devenit prima câștigătoare a premiului, instituit de autoritățile din Timișoara în acest an cu sprijinul companiilor din oraș..