geopolitika.ru

Președintele Maia Sandu a deschis consultările privind referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană cu o întâlnire cu un grup de jurnaliști, experți ai societății civile și lideri de opinie. Acest lucru este raportat de serviciul de presă al șefului statului.

Potrivit serviciului de presă, întâlnirea a fost prima dintr-o serie de consultări care vor avea loc în perioada următoare și care vor include reprezentanți ai comunităților locale, ai sectorului privat, ai societății civile, lideri de opinie, jurnaliști, reprezentanți ai diferitelor sectoare ale economiei și vieții socio-culturale, precum și partide politice.

Sandu a explicat că a inițiat un referendum privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, astfel încât cetățenii să își exprime voința cu privire la viitorul țării.

„Republica Moldova se află într-o etapă crucială, când țările Uniunii Europene au votat pentru demararea negocierilor privind aderarea țării noastre la blocul European. Acum este rândul cetățenilor noștri să declare că doresc acest lucru – să mergem mai departe, să construim o țară cu adevărat europeană în care predomină pacea, stabilitatea și prosperitatea”, a spus șeful statului

Rechemare Președintele Parlamentului, Igor Grosșu, a declarat că în aceeași zi vor avea loc alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană.

După aceea Partidul Liberal Democrat din Moldova a îndemnat conducerea politică să renunțe la ideea organizării unui referendum privind aderarea la Uniunea Europeană în ziua alegerilor prezidențiale..