rfi.ro

Președintele Maia Sandu consideră că Republica Moldova se află în fruntea țărilor cu democrații consacrate în asigurarea libertății presei. Ea a declarat Acest lucru în cadrul unui discurs la forumul mass-media deschis la Chișinău, comentând evaluarea în evaluarea libertății mondiale acordată Republicii de organizația neguvernamentală Reporteri Fără Frontiere.

„Este bine de văzut că Republica Moldova a ocupat locul 28 din 180 de țări, alături de țări cu democrație consacrată. Meritul dvs. este că de-a lungul anilor ați muncit din greu pentru a aduce știri oamenilor, a dezvolta și a susține o presă liberă în Republica Moldova. Aș vrea să cred că și agențiile guvernamentale au contribuit la aceste rezultate prin cooperare și acțiuni concrete”, a spus Sandu.

Potrivit acesteia, o astfel de evaluare mărturisește „eforturile depuse de autorități” pentru combaterea atacurilor hibride, încercările de destabilizare politică de către grupurile corupte și eliminarea influenței oligarhice asupra mass-media.

În același timp, a subliniat ea, Moldova „mai are ceva de lucrat.”

„Aceasta este mulțumită vouă, celor dintre voi care ați muncit din greu de-a lungul anilor pentru a aduce știrile oamenilor, pentru a dezvolta și menține o presă liberă în țară. Dar vrem să credem că și agențiile guvernamentale au contribuit la aceste rezultate prin cooperare și acțiuni concrete”, a conchis ea.

Să explicăm: anterior, premierul Dorin Rechan a anunțat suspendarea licenței a încă șase posturi TV din cauza” amenințării la adresa securității informaționale ” pentru țări. Vorbim despre Horizont-TV, ICTV, Prime TV, Public TV, Canalul 2, Canalul 3.

După aceea A devenit cunoscut faptul că serviciul de informații și Securitate al Moldovei blochează accesul la principalele mass-media rusești..