rfi.ro

În Moldova, Biserica trebuie să facă parte din eforturile societății de menținere a păcii, stabilității și sprijinirii proiectului de integrare europeană a Republicii. Acest lucru a fost anunțat de președintele Maia Sandu într – un interviu pentru presa românească, comentând trecerea a peste 60 de parohii de la Mitropolia Moldovei, subordonată Patriarhiei Moscovei, la Mitropolia Basarabiei, subordonată Patriarhiei Române, relatează veridica.ro.

„În Republica Moldova, Biserica este separată de stat, dar, așa cum am mai spus, Cred că Biserica trebuie să facă parte din aceste eforturi ale societății pentru menținerea păcii, stabilității și susținerea proiectului de integrare europeană a Republicii Moldova. Mi se pare firesc ca Biserica să fie de partea păcii, nu a războiului”, a spus Sandu.

Președintele a răspuns, de asemenea, întrebărilor dacă biserica din Moldova este acum de partea păcii.

„Vedem unele mesaje și eforturile care arată schimbări, și cred că aceste mesaje sunt direcționate corect. Acestea vizează menținerea păcii, a oamenilor și a integrării europene și sper că acest lucru se va realiza”, a declarat Sandu.

Rechemare, fostă Ortodoxă Biserica din România a cerut preoților din Moldova să părăsească eparhiile rusești. 

După aceea Mitropolitul Vladimir al Chișinăului și al Întregii Moldove s-a plâns că preoții subordonați Bisericii Ortodoxe Ruse au fost atacați în ajunul Crăciunului..