Președintele Maya Sandu a avut o întâlnire cu un grup de experți, lideri de opinie și șefi de organizații neguvernamentale din Statele Unite dedicate consolidării sprijinului pentru regiune, în cadrul căreia a solicitat asistență Ucrainei. Acest lucru este raportat de serviciul de presă al șefului statului.

Potrivit raportului, în cadrul reuniunii au fost discutate consolidarea proceselor democratice în Republica Moldova, problemele de securitate regională și sprijinul oferit de Statele Unite țărilor din regiune, în special Ucrainei.

Astfel, Maya Sandu a apreciat înalt sprijinul generos acordat Republicii Moldova de către Guvernul SUA, direct sau prin intermediul unor organizații internaționale precum Oficiul Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR), pentru gestionarea crizei umanitare provocate de invazia Rusiei în țara vecină.

Șeful Statului a subliniat, de asemenea, importanța continuării sprijinului pentru Ucraina în fața confruntării cu Rusia, subliniind că acest sprijin este vital pentru securitatea Republicii Moldova și a cetățenilor săi, precum și pentru stabilitatea pe întreg continentul.

Rechemare: anterior, Sandu a declarat că în Este în interesul Moldovei ca Ucraina să câștige războiul cu Federația Rusă.

.