Președintele Maia Sandu a felicitat cetățenii Republicii Moldova cu ocazia noului an. Mesajul video corespunzător a fost postat pe Youtube.

În discursul său de Anul Nou, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a felicitat pe toți locuitorii țării pentru Anul Nou care vine și a subliniat cât de important este când sunt persoane dragi în apropiere. Ea și-a început discursul cu evenimentele tragice care au afectat țara noastră, mai întâi pandemia, apoi războiul din Ucraina, care a afectat fiecare locuitor al Moldovei.

„Decizia Uniunii Europene de a începe negocierile privind aderarea Republicii Moldova înseamnă nu doar speranță pentru un viitor mai bun pentru toți moldovenii, ci și punctul culminant al eforturilor noastre comune. Acesta este rezultatul nu numai al acțiunilor întreprinse anul trecut, ci al muncii tuturor generațiilor până în prezent, al luptei pentru independența și libertatea părinților noștri și a generației mai în vârstă”, a spus ea.

Potrivit acesteia, Republica Moldova încheie anul acesta cu o veste bună – decizia istorică de a deschide negocierile privind aderarea Republicii Moldova la UE.

„Și începem noul an 2024 cu speranță. Iar speranța nu înseamnă credință oarbă în miracole, ci o credință comună că puterea de a schimba situația este în mâinile noastre”, a spus șeful statului.

Sandu a subliniat că încă vor fi dificultăți pe Calea Moldovei și vor mai fi victorii.

„Este important ca toată lumea, acolo unde este, să continue să creadă, să lupte și să lucreze. Să ne asigurăm că nu suntem martori ai istoriei noastre, ci creatorii ei. Noi credem în Moldova, iar acest lucru ne unește. La Mulți Ani, Moldova!”- a rezumat șeful statului.

 .