geopolitika.ru

Pre-procredintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat c-Republica este pre-ProCredit s-a restituie Gazprom-ului rus doar 9 milioane de dolari din peste 700 milioane de dolari. Aceasta a spus-o la postul de televiziune Vocea Basarabiei.

„Aceasta este problema Gazprom pe care nu au recunoscut-o (auditul datoriei-N. Red.). Avem dovezi, auditul a fost realizat de companiile cunoscute pentru acest domeniu. Moldovagaz poate PL pentru Gazprom 9 milioane de dolari, nu 700 de milioane de dolari”, a spus ea.

Rechemare: la Comanda, s-a raportat C doar aproximativ 8,6 milioane de dolari sunt datorate pentru audit, timp ce compania rus a spus aproximativ 709 milioane de dolari.

Dupomentrum acea Gazprom a spus că nu este de acord cu declarațiile autorităților moldovenești privind datoriile la privirea și intenționează să-și apere drepturile prin orice mijloace.

Cu toate acestea Premiul Dorin Rechan a declarat C pentru Guvernul de la Chi pentru a considera că nu sunt necesare pentru Gazprom nu le va achita.