rfi.ro

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut locuitorilor republicii să voteze la alegerile generale pentru autoritățile locale din 5 noiembrie pentru candidații care susțin politica de integrare a Guvernului în Uniunea Europeană. Ea a făcut un astfel de apel la postul de televiziune Moldova -1.

„Avem șansa de a deveni membru al UE – datorită voturilor dvs.”, a spus el.

Potrivit ei, aceasta este o misiune comună a președintelui, parlamentului, guvernului, primarilor, membrilor consiliilor locale și a tuturor cetățenilor.

„Pentru ca viitorii copii ai Moldovei să trăiască într-o țară europeană”, a spus președintele.

Totodată, Sandu a dat asigurări că actuala guvernare are planuri concrete de dezvoltare a localităților și posibilitatea de a atrage finanțări externe.

În opoziție, șeful Republicii vede o amenințare la adresa acestui program, acuzând-o că a primit finanțare ilegală din partea Rusiei.

„În aceste alegeri locale, forțele pro-Kremlin care sprijină războiul vor încerca tot posibilul să blocheze calea noastră europeană. Cu ajutorul banilor murdari, cu ajutorul partidelor finanțate de Kremlin deghizate în partide pro-europene, prin mituirea ilegală a voturilor, vor încerca din nou să subordoneze Moldova intereselor străine”, a spus Sandu.

Rechemare: La 3 noiembrie, Comisia pentru Situații de Urgență din Republica Moldova a decis suspendarea participării la alegeri a reprezentanților Partidului șansa care candidează la funcția de primar sau consilier.