Localitățile din Moldova, în care candidații opoziției au câștigat alegerile locale, vor fi privați de finanțare suplimentară. Acest lucru a fost anunțat de președintele țării, Maya Sandu, în cadrul Forumului primarilor de la Chișinău.

„Credeți că UE ar trebui să vă dea bani dacă nu susțineți UE? Banii de la bugetul de stat vor fi distribuiți după principiul corectitudinii. Banii care vin de la Uniunea Europeană, de la contribuabilii din țările UE, vor merge în acele localități în care autoritățile locale susțin cursul nostru către integrarea europeană”, a spus ea.

De asemenea, Sandu a acuzat cetățenii care se opun Integrării Europene și „banii care se duc la dezvoltarea Republicii Moldova” că luptă împotriva libertății și democrației. Totodată, ea a declarat că Republica Moldova există și se dezvoltă doar datorită ” sprijinului partenerilor externi.”

A devenit cunoscut mai devreme Că Maya Sandu a declarat că localitățile din țară care nu au votat candidații partidelor proeuropene la alegerile locale din 5 noiembrie nu vor primi fonduri din împrumuturi și granturi acordate Republicii de Uniunea Europeană..