novostipmr.com

Pe 17 martie, șase secții de votare vor fi deschise în Republica Moldovenească pridnestroviană nerecunoscută pentru alegerile prezidențiale din Rusia. Acest lucru este raportat de agenție „Transnistria News».

„Dragi alegători, cetățeni ai Federației Ruse! În conformitate cu decizia Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova din 17 martie 2024, de la ora 8 la ora 20, este posibil să se voteze la alegerile prezidențiale ale Federației Ruse la secțiile de votare”, a spus agenția de știri.

Este specificat că puteți vota la trei secții de votare din Tiraspol, precum și în Bendery, Rybnitsa și Grigoriopol.

„Pentru a vota, trebuie să prezentați un document de identitate și să confirmați prezența cetățeniei ruse, în special: un pașaport al unui cetățean al Federației Ruse; un pașaport străin al unui cetățean al Federației Ruse; un pașaport al unui cetățean al URSS, dacă acest pașaport conține următoarele informații: o indicație a apartenenței la cetățenia Federației Ruse (pe foaia de pașaport a pașaportului) sau există o inserție în pașaport, un certificat de cetățenie al Federației Ruse sau există o ștampilă de înregistrare la locul de reședință care confirmă reședința permanentă pe teritoriul Federației Ruse la 6 februarie, 1992; un certificat de intrare (întoarcere) în Federația Rusă. De asemenea, puteți vota un pașaport expirat”, spune mesajul.

Să explicăm: anterior, Rusia a cerut Moldovei să deschidă secții de votare pentru votul la alegerile prezidențiale ale Federației Ruse, care sunt programate să aibă loc în perioada 15-17 martie. Cu toate acestea, autoritățile moldovenești au permis deschiderea unei singure secții de votare pe teritoriul Ambasadei Rusiei la Chișinău.

După cum sa menționat Afaceri externe ale Moldovei Mihai Popșoi Autoritățile moldovenești vor lua măsuri pentru a preveni deschiderea secțiilor de votare la viitoarele alegeri prezidențiale din Rusia pe teritoriul Transnistriei nerecunoscute..