moldovadaily.com

Liderul Partidului ȘOR, Ilan șor, s-a întors la Moscova. Acest lucru a fost declarat de șeful Inspectoratului General al Poliției (GIP), Viorel Cerneuceanu, într-un interviu Europa Libera.

Potrivit acesteia, șor a părăsit Israelul pe 25 februarie și încă nu s-a întors.

„Asta face el în mod regulat și vedem foarte clar că Moscova nu este interesată să ne ofere informații și nu a contribuit la reținerea unei persoane condamnate și nu doar dorită conform documentelor. A fost condamnat pe teritoriul Republicii Moldova. Vedem toate acțiunile pe care le întreprind. Din păcate, Federația Rusă nu respectă Constituția Interpol, care prevede că o persoană trebuie reținută în momentul transmiterii unei alarme prin canalul Interpol”, a spus Cherneutsyanu.

Apropo, până acum Shor nu a confirmat aceste informații pe rețelele sale de socializare.

Să explicăm: în noiembrie 2023, autoritățile moldovenești au solicitat asistență misiunilor externe ale Interpolului în reținerea lui șor, care a fost condamnat la 15 ani de închisoare de către judecătorii camerei de Apel Chișinău în cazul retragerii a 1 miliard de dolari din sistemul bancar moldovenesc.

Este de remarcat faptul că Shor le-a spus anterior reporterilor că probabil se va muta în Rusia, unde locuiesc soția sa, cântăreața rusă Jasmine și copiii.

Rechemare În urmă cu câteva zile, Ilan șor a vizitat Moscova, unde, în urma unei întrevederi cu vicepreședintele Consiliului Federației, Konstantin Kosachev, a declarat că parteneriatul cu Rusia este singura șansă pentru Moldova de a restabili economia.

După aceea a devenit cunoscut faptul că Rusia a refuzat extrădarea lui Ilan șor în Moldova.

 .