La Congresul anunțat la 28 februarie 2024, deputații Transnistriei nerecunoscute nu intenționează să apeleze la președintele rus Vladimir Putin cu o cerere de aderare la Federația Rusă. Acest lucru este afirmat în serviciul de presă al Direcției Principale de informații a Ministerului Apărării din Ucraina.

„Diseminarea informațiilor despre presupuse astfel de intenții poartă toate semnele unei campanii deliberate de dezinformare care vizează destabilizarea situației din regiune”, a menționat serviciul de informații ucrainean.

Să explicăm: pe 28 februarie, Transnistria nerecunoscută intenționează să organizeze pentru prima dată în 18 ani un congres al deputaților de toate nivelurile. În special, liderul Transnistriei nerecunoscute, Vadim Krasnoselsky, a inițiat convocarea unui congres al deputaților de toate nivelurile la Tiraspol în legătură cu”presiunea Republicii Moldova, încălcarea drepturilor și înrăutățirea situației socio-economice a transnistrenilor.”

După cum reamintesc mass-media, pe 29 februarie, Vladimir Putin va transmite un mesaj Adunării Federale a Federației Ruse.

Este de remarcat faptul că liderul opoziției Pridnestroviene, Gennady Chorba, a declarat că la această întâlnire, din ordinul Moscovei, vor exprima „o cerere din partea cetățenilor care locuiesc pe malul stâng al Nistrului” de a accepta Pridnestrovie în Federația Rusă.

Rechemare: mai devreme Tiraspolul a acuzat Chișinăul că blochează furnizarea de echipamente medicale în Transnistria.

.