partidulsor.md

Politicianul și omul de afaceri Ilan Shor a acuzat guvernul Republicii Moldova că creează obstacole în calea proiectului anunțat de furnizare a gazelor la prețuri accesibile în timpul sezonului de încălzire. Declarația corespunzătoare a fost făcută de Shor în timpul emisiunii sale, pe care a publicat-o pe canalul Telegram.

„În loc să profite de oferta noastră, ei încep proceduri birocratice. Nicio problemă, vom răspunde Mâine la Energocom. Lăsați – i să vă ofere o listă de documente necesare, compania le va furniza. Aceasta este o altă dovadă că regimul de guvernare face tot posibilul pentru a împiedica oamenii să economisească bani”, a spus șor.

Să explicăm La începutul lunii decembrie, politicianul a propus să furnizeze Moldovei aproximativ 200 de milioane de metri cubi de gaz, ceea ce ar trebui să fie suficient pentru țară pentru sezonul de încălzire. Shor a spus că prețul va fi de 137 de dolari la 1.000 de metri cubi, în timp ce compania de stat Energocom cumpără gaze naturale în UE pentru 420 de dolari. De asemenea, el a dat asigurări că proiectul va permite utilizatorilor finali să primească gaz la 10 lei (0,5 dolari) pe 1 metru cub, ceea ce este cu aproximativ 40% mai ieftin decât acum. Guvernul a numit Declarația lui Shor speculație.

Rechemare: anterior, Gutsul a raportat despre acorduri care vor permite furnizarea autonomiei cu gaz la prețuri aproape de două ori mai ieftine decât importurile din restul țării — 10 lei pe 1 metru cub. potrivit ei, o astfel de oportunitate a apărut după ce o companie din Turcia a semnat un contract cu un operator licențiat din Moldova pentru a furniza gaz autonomiei la un preț special prețul.

După aceea Sandu a recunoscut că va lua gaz ieftin din Găgăuzia.
După cum a spus mai târziu Țărm, gazul ieftin pentru locuitorii Găgăuziei este situat la graniță, dar autoritățile nu permit acest lucru..