Ministrul Infrastructurii, Andrei Spynu, a declarat că problemele cu arieratele salariale în rândul angajaților întreprinderii de Stat „Calea Ferată a Moldovei” vor dispărea după ianuarie-februarie, când traficul de marfă pe calea ferată va crește. Acest lucru este raportat de bani.md.

„În 2022, când Oleg Tofilat a preluat funcția de director al căii ferate, am reușit să achităm toate datoriile și să creștem salariile. Într-adevăr, calea ferată are unele probleme financiare din cauza tranzitului redus. În prezent, există restanțe salariale pentru 1-2 luni”, a spus ministrul.

Cu toate acestea, Spynu a asigurat că situația este temporară. După ianuarie-februarie, se așteaptă ca traficul de marfă să revină, ceea ce va permite achitarea restanțelor salariale. Ministrul a menționat, de asemenea, că negocierile continuă cu colegii din Ucraina pentru a crește transportul de marfă pe calea ferată.

„Suntem în mod constant de negociere cu colegii noștri din Ucraina pentru a crește transportul de marfă pe calea ferată. Încercăm să depășim aceste probleme și să găsim soluții viabile pentru sectorul feroviar”, a adăugat Spynu.

Oleg Tofilat, directorul ZHDM, a recunoscut într-o declarație recentă că compania se confruntă cu probleme financiare, din cauza cărora angajații nu au primit încă un salariu. Oleg Tofilat a spus că compania are doar banii pe care îi câștigă, iar reducerea veniturilor a dus la restanțe salariale. El a mai spus că războiul din Ucraina a blocat intenția autorităților de a cumpăra locomotive și vagoane noi.

Mai devreme am scris Că mSalariile lucrătorilor feroviari Oldava au încetat să mai fie plătite.

.