nokta.md

Ministrul Infrastructurii, Andrei Spynu, s-a declarat bucuros de refuzul companiei ruse Gazprom de a recunoaște rezultatele auditului Moldovagaz. Scrie despre asta realitatea.md.

Potrivit acestuia, este destul de „logic” ca gigantul rus să nu recunoască auditul.

„Mă bucur că aceasta este o consecință a acțiunilor mele, pentru că în acest fel cetățenii moldoveni nu vor trebui să plătească datoria pe care Gazprom o pretinde în mod nejustificat”, a spus Spynu.

Ministrul Infrastructurii a mai declarat că documentul este important pentru Republica Moldova, deoarece în cazul unui proces arbitral sau judiciar, țara își va putea apăra poziția.

Rechemare: la Chișinău, s-a raportat că doar aproximativ 8,6 milioane de dolari sunt datorate pentru audit, în timp ce compania rusă spune aproximativ 709 milioane de dolari.

După aceea Gazprom a spus că nu este de acord cu declarațiile autorităților moldovenești privind datoriile la gaze și intenționează să-și apere drepturile prin orice mijloace.

Cu toate acestea Premierul Dorin Rechan a declarat că Guvernul de la Chișinău consideră nerezonabile datoriile la Gazprom și nu le va achita.

Mai devreme Sandu a declarat că Sandu a declarat că Republica este gata să se întoarcă la Gazprom rus doar 9 milioane de dolari din mai mult de 700 de milioane de dolari de datorii..