proprikol.ru

Guvernul SUA a alocat 22,3 milioane de dolari pentru modernizarea și extinderea rețelei speciale de comunicații TETRA în Moldova. Acest lucru a fost declarat de către Ministrul Afacerilor Interne al Republicii Adrian Efros, rapoarte Moldova1.md.

Potrivit acestuia, modernizarea sistemului TETRA va aduce îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește lățimea de bandă, acoperirea și securitatea datelor.

„Astfel, asigurăm o comunicare mai clară, mai rapidă și mai sigură între diferitele structuri ale statului, îmbunătățind semnificativ coordonarea în situații critice. Aceste investiții în tehnologie nu numai că sporesc capacitatea noastră de a răspunde amenințărilor, dar susțin și eficiența și sinergia dintre diferitele componente ale aparatului de stat”, a spus Efros.

În cadrul proiectului, vor fi proiectate și construite noi turnuri pentru patru posturi de poliție de frontieră. În prezent, rețeaua TETRA acoperă aproximativ 80% din teritoriul Republicii și are peste 100 de turnuri de comunicații.

Rechemare: Anterior, Statele Unite ale Americii vor oferi Republicii Moldova o asistență financiară suplimentară de 88,6 milioane de dolari, din care aproape jumătate reprezintă 30 de milioane de dolari pentru cheltuieli militare..