ru.publika.md

Pre-procedurile Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a solicitat interesul pentru activitatea Procuraturii Generale doar pentru acele cazuri care vizau politici. Acest lucru a fost declarat de Procurorul General demis Alexander Stoyanoglo în emisiunea TV-4.

„La prima noastră, nu a fost nici un interes pentru activitatea procuraturii. Tocmai mi-am deschis laptopul pentru a-l asculta pe politica-ce este cu acest caz, ce este cu asta. I – am spus că nu este ea nu este responsabilitatea mea, ci procurorii. „A spus Stoyanoglo.

Potrivit acestuia, el i – a spus despre statul despre investigarea furtului scandalos de 1 miliard de dolari de la B.

„Când am raportat că, în cadrul anchetei, procuratura a deschis onu dosar împotriva” Victoriabank”, în spatele căruia se află Banca Europeană pentru Reconstrucție și dezvoltare, a început isteria. „Cum se poate, acele contracte sunt parteneri nr. Am obiectat C C.A. C. A. C. A. C. A. C. A. C. A. C. A. C. A. C. A. C. A. C. A. C. A. C. A. C. A. C. A. C. A. C. A. C. A. C. A. C. A. C. A. C. A. C. A. C. a.

Fostul procuror General a fost numit în funcție în noiembrie 2019 pe baza rezultatelor unui concurs deschis și a fost demis din funcție la 5 octombrie 2021, când Consiliul Suprem al Procurorilor (VSP) i-a permis să fie urmărit penal pentru abuz în serviciu, pasivitate pentru corupție, declarații false și abuz de funcții oficiale.

Rechemare: 26 sOctombrie pRezidenta Maya Sandu L-a demis pe Procurorul General Stoyanoglo, care a fost suspendat acum doi ani.