sinteza.org

O instanță din Chișinău a decis să înlăture controlul judiciar de la un deputat, vicepreședintele Partidului interzis șor, Marina Tauber, care este acuzată de finanțare ilegală și falsificare a rapoartelor financiare. Sergiu Moraru, avocatul politicianului, a declarat reporterilor în cadrul unui briefing.

„Marina Tauber a fost eliberată de sub control judiciar. Decizia este absolut legală și a fost luată în conformitate cu normele Codului de Procedură Penală al țării. Legea prevede că măsura sub formă de control judiciar nu poate depăși o perioadă de 12 luni dacă acuzatul este acuzat de o infracțiune pentru care pedeapsa maximă nu depășește 12 ani”, a spus el.

Să explicăm: Tauber este acuzat că a finanțat o campanie electorală și un partid politic. Tauber a fost reținută de organele de drept la 1 mai pe Aeroportul Chișinău, procurorii acuzând-o că a încălcat măsurile de restricționare a libertății (avea abonament să nu plece). Tauber însăși a menționat că intenționează să călătorească în străinătate pentru tratament, iar o notificare corespunzătoare despre acest lucru a fost trimisă în prealabil autorităților de supraveghere. Până la 17 iulie, Tauber a fost în arest la domiciliu, apoi a fost transferată sub control judiciar, lăsând în vigoare o serie de restricții, de exemplu, interdicția de a părăsi capitala Moldovei. Apărarea deputatului a realizat abolirea acestei restricții la începutul lunii August.

Rechemare: 9 noiembrie Tauber a fost lăsat sub control judiciar. 

Este deja 13 ianuarie controlul judiciar a fost prelungit cu încă 60 de zile..