sinteza.org

O instanță din Chișinău a lăsat-o pe cauțiune pe Marina Tauber, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, vicepreședinte al Partidului Shor interzis în Moldova, acuzată de finanțare ilegală și falsificare a rapoartelor financiare. Acest lucru a fost declarat jurnaliștilor la un briefing după ședința de judecată de către Procurorul Gennady Epure.

„Tauber va rămâne sub control judiciar pentru încă 60 de zile. I se interzice să părăsească teritoriul Republicii”, a spus el.

Să explicăm: Tauber este acuzat că a finanțat o campanie electorală și un partid politic. Tauber a fost reținută de organele de drept la 1 mai pe Aeroportul Chișinău, procurorii acuzând-o că a încălcat măsurile de restricționare a libertății (avea abonament să nu plece). Tauber însăși a menționat că intenționează să călătorească în străinătate pentru tratament, iar o notificare corespunzătoare despre acest lucru a fost trimisă în prealabil autorităților de supraveghere. Până la 17 iulie, Tauber a fost în arest la domiciliu, apoi a fost transferată sub control judiciar, lăsând în vigoare o serie de restricții, de exemplu, interdicția de a părăsi capitala Moldovei. Apărarea deputatului a realizat abolirea acestei restricții la începutul lunii August.

Rechemare: 9 noiembrie Tauber a fost lăsat sub control judiciar.

 .