novostipmr.com

Șeful Transnistriei nerecunoscute, Vadim Krasnoselsky, a declarat că Chișinăul blochează furnizarea de echipamente medicale în regiune, în legătură cu care a făcut apel la Comitetul Internațional al Crucii Roșii și la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cu o cerere de facilitare a furnizării de echipamente medicale. Acest lucru este menționat în adresa lui Krasnoselsky.

Potrivit lui, Moldova”blochează încă o dată activitatea medicilor Pridnestrovieni, împiedicându-i să aducă piese pentru repararea tomografelor în regiune.”

El consideră că acțiunile Chișinăului încalcă acordurile internaționale privind drepturile omului.

„Oficialii republicii Moldova au declarat că Moldova intenționează să împiedice procesul de întreținere și reparare a tuturor echipamentelor cu raze X din instituțiile medicale din Transnistria: tomografii, aparate cu raze X, fluorografii etc. Astfel, în Transnistria, aproape toate activitățile medicale în funcție de examinările cu raze X, inclusiv în domeniul traumatologiei, luptei, vor fi blocate cu boli oncologice și răspândirea tuberculozei”, a spus Krasnoselsky în discursul său.

Rechemare Sandu nu exclude că în următorii ani va exista o oportunitate geopolitică care va permite soluționarea conflictului din regiunea transnistreană..