noi.md

Nici mediul de afaceri, nici populația din stânga Nistrului nu doresc acțiuni militare în regiune, cu toate acestea, conducerea regiunii ” efectuează trucuri acrobatice Declarația corespunzătoare în cadrul emisiunii Realitatea te privată cu Valentina Ursu la emisiunea RLIVE a fost făcută de vicepremierul pentru Reintegrare Oleg Serebrian.

Serebryan a menționat, de asemenea, unii lideri din Transnistria care evită să ia orice poziție cu privire la război. El a subliniat că dialogul privind soluționarea conflictului este în prezent dificil.

„Tiraspolul evită cumva să se poziționeze efectuând rutine acrobatice, echilibrând între Moscova, Kiev, Chișinău. Ceea ce putem spune cu certitudine este că Tiraspolul nu vrea să se implice în acest conflict. În special, administrația. Mediul de afaceri, ca și populația, cu siguranță nu favorizează războiul. Nu am întâlnit pe nimeni pe malul stâng care să spună că susține războiul”, a adăugat Serebryan.

Vicepremierul a mai spus că un anumit număr de tineri au părăsit regiunea după izbucnirea războiului din Ucraina, temându-se de mobilizare.

Rechemare: anterior, ministrul de Externe al republicii nerecunoscute Vitaly Ignatiev despre planurile Transnistriei de a adera la Federația Rusă..