mid.gospmr.org

Formatul de negociere „cinci plus doi” (Moldova, Transnistria, OSCE, Rusia, Ucraina și observatori din Statele Unite și UE) nu are alternativă și este singurul mecanism recunoscut la nivel internațional pentru desfășurarea dialogului în vederea soluționării pașnice a conflictului. Acest lucru a fost declarat de ministrul de Externe al Transnistriei nerecunoscute, Vitaly Ignatiev, în cadrul unei întâlniri cu ambasadorul britanic în Moldova, Fern Horin.

„Mai devreme sau mai târziu ne vom întoarce la muncă, dar vom pierde timp. Poate cineva are iluzia că soluționarea nu ar trebui să aibă loc într-un format transparent, contradictoriu. Cred că aceasta nu este doar o greșeală, este o greșeală criminală”, a declarat Ignatiev, Citat de serviciul de presă al Ministerului de Externe al republicii nerecunoscute.

Mesajul precizează că în cadrul întrevederii, părțile au discutat anumite aspecte ale cooperării bilaterale și au convenit să mențină contacte pe teme de actualitate.

Ultima întâlnire oficială în formatul” cinci plus doi ” a avut loc la Bratislava în 2019, după care negocierile au fost puse în pauză.

Rechemare: La 28 februarie, la Congresul Deputaților, nerecunoscutul Transnistria a apelat la Federația rusă pentru ajutor în legătură cu blocada Chișinăului.

La rândul său, în Guvernul moldovean a numit declarațiile Congresului Deputaților din Transnistria propagandă.
În același timp în Duma de Stat a numit apelul deputaților Pridnestrovieni către Federația rusă pentru ajutor un „strigăt de disperare”..