Transnistria nu are volumul livrărilor de gaze rusești, inclusiv pentru funcționarea mai multor întreprinderi. Acest lucru a fost declarat de către prim-vicepreședinte al Guvernului, ministrul Dezvoltării Economice a Transnistriei nerecunoscute Serghei Obolonik, rapoarte noi.md.

„Observăm că volumele care s-au dezvoltat în ultimii doi ani sunt insuficiente pentru a furniza pe deplin Pridnestrovie cu gaze naturale în timpul iernii. Volumul mediu zilnic de 5,7 milioane de metri cubi, din păcate, cu o scădere a temperaturilor și necesitatea desfășurării activităților centralelor termice, Nu ne permite să satisfacem toate nevoile”, a spus Obolonik.

În același timp, el a atras atenția asupra faptului că în Transnistria funcționează un complex industrial destul de mare.

Potrivit acestuia, în PMR nerecunoscut, gazul natural este trimis cu prioritate pentru a satisface nevoile populației și funcționarea sistemului de energie termică.

„În acest moment, nu suntem capabili să satisfacem cererile de gaze naturale de la întreprinderi precum Fabrica de ciment Rybnitsa și fabrica de cărămizi. Uzina Metalurgică funcționează la cerința minimă pentru a păstra întreprinderea. În general, situația este destul de dificilă. Avem nevoie de volume de gaz. Am putea produce, există o cerere de energie electrică, pentru producția de energie electrică din Gres Moldovenești mai mult decât descărcăm acum”, a spus Obolonik.

Rechemare: cu o zi înainte Moldovagaz a anunțat o reducere a costului gazului rusesc în februarie.

.