Autoritățile Transnistriei nerecunoscute au apelat la Interpol pentru ajutor în investigarea atacului terorist de la Tiraspol, în timpul căruia o dronă a distrus un elicopter militar. Acest lucru a fost raportat de canalul TV „Primul transnistrean».

Povestea a reamintit că, pe 17 martie, a fost făcută publică o înregistrare video a unui atac cu drone asupra unui elicopter de transport Mi-8MT al Forțelor Armate ale republicii nerecunoscute, care a fost depozitat pe un fost aerodrom militar la nord de Tiraspol, lângă granița cu Ucraina.

Potrivit Comitetului de anchetă din Transnistria, atacul a fost efectuat cu ajutorul unei drone FPV. La fața locului, experții au găsit diferite părți ale dronei explodate, care au fost trimise spre examinare. Ministerul de Externe al Transnistriei a calificat atacul drept atac terorist și a solicitat ajutor în anchetă Mediatorilor la negocierile dintre Tiraspol și Chișinău – OSCE, Rusia și Ucraina.

Potrivit ministrului de Externe al republicii nerecunoscute Vitaly Ignatiev, Moldova a ignorat invitația la o anchetă comună privind atacul terorist din Transnistria, în timpul căruia o dronă a distrus un elicopter militar.

„Republica Moldova nu s-a adresat Transnistriei cu o solicitare de a furniza informații despre incidentul care a dus la explozia unui elicopter la locul de aviație al uneia dintre unitățile militare din orașul Tiraspol”, a spus el.

Rechemare: Comitetul de Anchetă al Transnistriei nerecunoscute a calificat drept sabotaj un atac cu dronă FPV asupra unui elicopter militar la aerodromul din Tiraspol..