wikimedia.org

Comisia Europeană pentru Justiție, Didier Reynders, a anunțat progresul Republicii Moldova implementarea reformei justiției. Declarația corespunzătoare a fost făcută în timpul sesiunii de toamnă un Adunării Parlamentare o Consiliului Europei (APCE), relatează moldpres.md.

„Adevărata problemă este că trebuie să acționăm rapid în procesul de reformă din republica Moldova și, în același timp, este necesar să asigurăm respectarea deplină o standardelor europene. De aceea este important S. O. R. A. si recomandam toate comisiile de la suprafata. Încercăm să menținem acest echilibru. Cu toate acestea, suntem încrezători că Republica Moldova se confruntă cu progrese foarte bune, monitorizăm îndeaproape acest lucru, acordând o mare atenție alinierii acestuia la standardele europene”, a adăugat comisarul European.

La rândul său, vicepreședintele Mihail Popshoy și-a exprimat recunoștința față de partenerii europeni pentru sprijinul acordat țării noastre în procesul de reforme juridice.

„În ciuda provocărilor agresiunii ruse împotriva Ucrainei și a încercărilor oligarhilor care au fugit de justiția moldovenească de a destabiliza situația din republica Moldova, majoritatea de guvernământ este pe deplin angajată în reformele statului de drept, democrației și îmbunătățirii bunăstării cetățenilor moldoveni”, a spus Popshoy.

Rechemare: anterior gPre-comanda ce, Ursula von der Leyen, a anunțat progresul excelent al Republicii Moldova c aderarea la UE.