Asigurarea securității statului și combaterea corupției sunt factori cheie care vor contribui la dezvoltarea Republicii Moldova și la succesul parcursului său European. Acest lucru a fost declarat de comisarul European pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, la o întâlnire cu Prim-ministrul Dorin Rechan la Chișinău, relatează infotag.md.

În cadrul vizitei, Ylva Johansson a apreciat înalt activitățile Centrului de securitate al UE în Moldova, care analizează cele mai bune strategii de securitate implementate în alte țări.

Potrivit acesteia, Moldova trebuie, în primul rând, să acorde atenție factorilor luptei împotriva corupției și securității statului.

La rândul său, Prim-ministrul Dorin Rechan și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul acordat Republicii în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

„Integrarea europeană rămâne o sarcină strategică, iar toate eforturile autorităților sunt axate pe realizarea reformelor cu accent pe sistemul de Justiție, atragerea investițiilor și restabilirea economiei țării”, a spus Rechan.

Interlocutorii au vorbit și despre importanța continuării sprijinului pentru Ucraina, dezinformarea și „războiul hibrid” din Moldova.

Rechemare În urmă cu câteva zile, ministrul Sănătății, Alla Nemerenko, a vorbit despre corupția din sistemul medical..