Un bărbat din Chișinău, care a relatat la telefon în urmă cu un an despre o grenadă în casa în care locuiește președinta Moldovei Maya Sandu, a fost condamnat la un an și opt luni de închisoare, executându-și pedeapsa într-o colonie penală. Acest lucru este raportat de realitatea.md.

Potrivit informațiilor, judecătorii au luat decizia în absența acuzatului, deoarece acesta s-a sustras apariției în instanță. În acest sens, a fost pus pe lista dorită.

Potrivit dosarului, totul s-a întâmplat pe 23 iulie 2022, când un bărbat a sunat la 112 și a raportat că a plantat o grenadă la intrarea în casa în care locuiește Maya Sandu.

La scurt timp după aceea, a fost reținut de poliție, dar în timpul examinării cazului, bărbatului i s-a aplicat o măsură preventivă, care nu are legătură cu detenția, ceea ce i-a permis să scape de urmărire penală.

Merită clarificat faptul că aceasta nu este prima încălcare a legii din partea acuzatului. Anterior, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare timp de trei ani, după ce a raportat în 2020 că a plantat o grenadă în Catedrala din Chișinău.

Rechemare, mai devreme Sandu a mulțumit președintelui Azerbaidjanului pentru sprijinul Republicii Moldova.

.